Home arrow Fietsvakantie 2003
Random Image
bordglandon.jpg
Fietsvakantie 2003 PDF Print E-mail
Article Index
Hoe, wat en waarom
Plaatsen en cols 1e reis
Plaatsen en cols 2e reis
Campings op de route
Route, globaal
Route, gedetailleerd
Verslag van de fietsvakantie, deel 1
Verslag van de fietsvakantie, deel 2

Hoe, wat en waarom

In de winter van 2002/2003 begon het bij mij te kriebelen om in de zomervakantie enkele bergen te beklimmen.

Maar de vraag is natuurlijk, hoe kom je er. Met de trein, met de auto, met het vliegtuig.

Na wat lang denken kwam ik op het idee om met mijn racefiets naar Zuid-Frankrijk te fietsen. Een bagagedrager op mijn racefiets moet kunnen dacht ik. Ik ben zelf 60 kilo, dus enkele kilo's bagage moet kunnen.

Na wat navragen en dergelijke kwam Björn Vonk uit Musselkanaal (bij hem heb ik mijn fiets gekocht, wat mij betreft de beste race en ATB winkel) met een idee. Hij had zelf voor een GIANT een bagagedrager gemaakt van aluminium. Super licht dus. Deze heb ik van hem kunnen overkopen. Nadat mijn vader hem nog iets gewijzigd heeft is het ding op mijn fiets gemonteerd. Hij past perfect en is super sterk. Hij is ook makkelijk te verwijderen. Foto's van hoe de bagagedrager eruit ziet zijn te vinden op de site onder het menuitem 'Voorbereiding'.


Nu vast stond dat het technisch mogelijk was ben ik begonnen met spullen kopen, dingen voorbereiden etc, kijken of alles in de fietstassen wil, route plannen, goedkope campings op de route opzoeken.


De route had ik al snel klaar. Vanaf Maastricht, langs de Mont Ventoux en dan naar Nice en terug door de Alpen. Een gedeelte van de route heb ik uit het boekje 'De groene weg naar de Middellandse Zee' gehaald.


De reden dat de reis langs de Mont Ventoux gaat is de volgende. Je kunt de Mont Ventoux op 1 dag van 3 kanten beklimmen. In het onderdeel 'Malloot van de Mont Ventoux' op deze site is meer informatie over dit onderwerp te vinden. Voor alle informatie over de Mont Ventoux, kijk op www.dekaleberg.nl.


Een ander tussenpunt op mijn route was de l'Alpe d'Huez. 13 juli kwam daar de Tour de France langs. Mijn planning was om 2 juli te vertrekken en 8 augustus terug te komen, maar doordat ik ziek werd heb ik de fietsvakantie halverwege moeten onderbreken. Ik heb tot Manosque (20 juli) gereden, dat ligt dichtbij Marseille. Maar na 2 weken thuis had ik genoeg krachten en wil gevonden om de rest van de tocht te volbrengen; het gedeelte dwars door de Alpen. De rest van de route heb ik in tegengestelde richting gefietst. 4 augustus vertrok ik weer vanuit Maastricht en 15 augustus kwam ik aan in de buurt van Nice. Ik had de tocht volbracht.Copyright :: Martijn Achterop